Gratis Usenet


Wie is online

We hebben 10 gasten online

Repareren met PAR 2 PDF Afdrukken E-mailadres
Gebruikerswaardering: / 34
LaagsteHoogste 
Inhoudsopgave
Repareren met PAR 2
Installeren
Repareren
Alle pagina's

Par 2 Tutorial

Par 2 wordt vooral veel in de nieuwsgroepen gebruikt, vooral omdat er met het posten nogal wat mis kan gaan. Als je bijvoorbeeld een paar bestanden incompleet op een server staan, dan kun je ze dmv par2 blokken weer herstellen. De onbrekende blokken worden dan vervangen door par2 blokken. Par2 is dus echt een wondermiddel om alsnog bestanden compleet te maken.

Quickpar is het enige programma dat par2 bestanden kan reparen of maken. Het nadeel van Quickpar is dat het lang duurt om bestanden te reparen. Dit ligt echter niet aan Quickpar maar aan par2. Omdat par2 zo'n geavanceerde methode is, duurt het repareren redelijk lang.Quickpar installeren

Eerst moet je natuurlijk Quickpar downloaden, dat kan hier.

Pak het bestand uit in een map. Open nu het programma. Als je het programma voor de eerste keer start dan krijg je het optie scherm te zien. Als je dit niet te zien krijgt klik dan op de optie-knop.

Je hoeft niet veel instellingen te verander bij Quickpar. Als je Quickpar alleen gebruikt om bestanden te reparen dan kun je het optie-scherm weer weg klikken. Indien je af en toe ook zelf par2 bestanden wilt maken dan moet je het aantal regels voor YEnc opgeven. Ik gebruik in powerpost 3000 regels bij het posten, dus dat vul ik hier ook in.

Quickpar

Je kunt nu op OK drukken.Repareren

Je wilt natuurlijk Quickpar gebruiken om bestanden te repareren. Als je het openingsscherm ziet, dan ziet het er allemaal redelijk ingewikkeld uit, maar dat valt best mee.

Hoofdscherm

Ik heb een aantal bestanden gedownload + de bijbehorende par2 bestanden. Nu zie ik in een oogopslag al dat ik part6 mis. Normaal gesproken heb je nu dus ook niets meer aan die andere bestanden. Met par2 kun je alsnog part6 aanmaken.

Bestanden

Om te met Quickpar te bestanden te controleren, open je gewoon een par2 bestand door er dubbel op te klikken. Quickpar gaat nu de bestanden controleren.

Gereed om te herstellen

Je ziet nu dat Quickpar ook aangeeft dat part6 mist. Gelukkig heb ik genoeg par2 blokken om het bestand te repareren. Als je wilt repareren klik dan op de knop

Reparen

Quickpar zal nu het ontbrekende zelf aanmaken.

Bezig

Als het repareren klaar is dan zie je in je map dat het ontbrekende rar bestand is aangemaakt.

Compleet